fredag 19 november 2010

Helgpizza


För några helger sen gjorde vi hemmagjord pizza. Tänkte jag kunde lägga ut receptet här om det var någon som var sugen på att göra det i helgen. Denna degen är lite “nyttigare” då det är dinkel i. Detta recept ger 4 pizzor.

DSC03953


½ paket jäst
2½ dl ljummet vatten
1 tsk salt
3 msk rapsolja, nötig
ca 8 dl dinkelsikt

Som topping hade vi :
Tomatsås, stekt kyckling, färsk champinjoner, svarta oliver med kärna,purjolök, riven ost, mozzarella, parmesan, färsk basilika. Hade även tänkt ha på pesto men hade ingwn hemma, men det hade säkert varit gott.


Smula jästen i en bunke eller i en degblandare. Rör ut jästen med ljummet vatten tillsammans med salt och rapsolja.
Tillsätt dinkelsikt under omrörning tills degen är smidig och släpper bunken.
Jäs i 1 timme eller i kylskåpet över natten.
Kavla ut till fyra runda pizzor Lägg på fyllning och grädda i 225C i ca 12 minuter.

Inga kommentarer: